fbpx

Over ons

Een goede techniek vergoot het wintersport plezier!

Indoor Skicentrum Heerhugowaard staat onder leiding van ex-topsporter Geoffrey van Dijk. Opgeleid in Oostenrijks en in het bezit van het Staatlichen skilehraren diploma. Dit is het hoogst aangeschreven diploma wereldwijd.

De skischool is gevestigd in het luxe sportcomplex van My HealhtClub (voorheen SportLagune). Er wordt les gegeven op een indoor rolpiste die geschikt is voor zowel de beginnende als de vergevorderde wintersporter. De snelheid en de hellingshoek van de piste wordt aangepast aan het niveau van de cursist. Het grote voordeel van lessen op een rolpiste is dat de instructeur altijd dichtbij staat. Tijdens de training krijgt u aanwijzingen ter verbetering van uw basis techniek, balans en coördinatie. De lessen zijn erg leerzaam, leuk en goed voor de conditie.

Voordelen indoor skiën 

1. De Skibaan:
U heeft les op een rolpiste, hierdoor heeft u een oneindige afdaling, ideaal voor het aanleren en inslijpen van de juiste beweging en techniek. Door de spiegelwand kunt u uzelf zien. Dit werkt Zelfcorrigerend

2. Maximale aandacht:
Maximaal 3 personen tegelijk op de baan, bijna privéles. Veel persoonlijke aandacht voor uw techniek met maximaal rendement.

3. Niveau:
De helling en snelheid word aangepast aan het niveau van de cursist. Omdat de baan in hoogte en snelheid verstelbaar is, kan iedereen op zijn eigen niveau les krijgen. Van (angstige) beginner tot ver gevorderde wintersporter.

4. Materialen:
Alle lessen zijn inclusief materiaal. Als u eigen schoenen heeft adviseren wij deze te gebruiken. Kinderen t/m 12 jaar hebben een helmplicht.

5. Techniek:
Er wordt gewerkt met de nieuwste technieken die het carven nog gemakkelijker maakt. Uitstekende combinatie voor verbetering van zowel techniek als conditie.

6. Lid:
U hoeft geen lid te zijn van My HealthClub om ski of snowboardlessen te volgen.

7. Hoe lang duurt een les:
De les duurt 60 minuten waarvan u 30 minuten actief aan het skiën / snowboarden bent. De lessen worden ingedeeld in twee groepen die ieder 3X10 of 2×15 minuten op de baan staan. Er wordt geskied met maximaal 3 personen te gelijk op de baan.

8. Niveaus voor kinderen en volwassenen:
Er word les gegeven op alle niveaus. Kinderen worden extra onderverdeeld in 3 leeftijdscaterorieen: 3 t/m 5 jaar, 5 t/m 8 jaar en 7 t/m 12 jaar. Verder word er les gegeven op 5 niveaus: Starter (0 tot 3 dagen wintersport), Basic (kan gecontroleerd een blauwe piste skiën), Advanced (kan gecontroleerd een rode piste skiën), Expert (kan gecontroleerd een zwarte piste skiën), Expert Pro (kan goed een zwarte piste skiën of is al skileraar)

9. consumenten bond: 7zTehznn
Slotconclusie consumentenbond ; “Onze voorkeur voor een ski les of snowboard les gaat uit naar een rollerbaan. Hoewel de sneeuw hier ontbreekt, leer je op een rollerbaan sneller de techniek aan.”

Klik op informatie voor ski en/of snowboardles.

 

14 - Alpine Engineering dry ski slope solutions

Terug naar Skicentrum Heerhugowaard

TIPS van de Skileraar:

1-12-2020 Geoffrey: wordt dus een lastig verhaal om deze kerstvakantie nog af te reizen naar de Alpen. Geoffrey: “Wilt u toch op wintersport tijdens de feestdagen dan kunt u Noorwegen en Zweden overwegen, hier zijn de pistes gewoon geopend! Mocht u die kant opgaan dan wordt dit gegarandeerd een compleet andere ervaring dan een wintersportvakantie in de Alpen. U kunt op de piste bijvoorbeeld zomaar oog in oog komen te staan met een eland of rendier! Naast skiën kunt u hier veel andere bijzondere activiteiten ondernemen zoals een sneeuwscooter of hondensledetocht maken, het Noorderlicht spotten en ijsvissen. Het grootste skigebied van Scandinavië is het Zweedse Åre met ruim 90 kilometer aan pistes. Voor de echte ‘kilometervreters’ waarschijnlijk te klein maar voor families zeer geschikt. Houd wel rekening met korte dagen (weinig licht) en het feit dat u met de boot of het vliegtuig moet, hetgeen de reis al snel wat duurder maakt.”

26-9-2020 Geoffrey: “Ik vind het persoonlijk erg jammer dat erg géén après-ski meer is toegestaan in Oostenrijk maar natuurlijk zijn er genoeg leuke alternatieven te bedenken! Een klassieker die ik zelf erg leuk vindt om te doen is de Krokodil met Kiespijn, maar ook voor een ‘ouderwets’ potje kaarten of monopoly kun je mij altijd porren. Daarnaast zijn zowel 30 Seconds, in verschillende teams strijd je tegen elkaar om in 30 seconden zo veel mogelijk woorden te raden die één van uw teamgenoten omschrijft, als Ticket to Ride echte aanraders. Met dit bordspel reist u per trein door heel Europa en bouwt u bijvoorbeeld een spoorweg tussen Wenen en Zurich! Geen spelletjesliefhebber? Overweeg dan om een hotel met sauna en/of zwembad te boeken!”

03-03-2020 Serfaus is één van de skigebieden in Oostenrijk die over een zogenaamde Pisten Gütesiegel beschikken. Dit is een keurmerk voor de pistes in skigebieden. Op bijna iedere pistekaart staat deze afgebeeld, voorzien van de jaartallen van het lopende winterseizoen. Eén van de terreinen waarop het Pisten Gütesiegel eisen stelt, is de indeling van de pistes naar moeilijkheidsgraad. Met de bekende kleuren blauw, rood en zwart wordt aangegeven in welke categorie een piste valt. Voor een blauw piste geldt dat de helling en dwarshelling niet steiler mogen zijn dan 25%, met uitzondering van korte pistestukken in open terrein. Voor rood is dit percentage 40% en wanneer pistes deze waarden overschrijden zijn ze zwart.

02-01-2020″Ik heb altijd drie lagen aan op de piste. Dit zogenaamde 3-lagensysteem is inmiddels niet meer weg te denken, de tijd van een dikke trui is voorbij. Dit systeem bestaat uit een goede basis/onderlaag die de huid droog houdt en vocht afvoert (thermo ondergoed), vervolgens een isolatie/tussenlaag voor verdere afvoer van vocht en als laatste een beschermende buitenlaag voor bescherming tegen weer en wind. Dit lagensysteem zorgt ervoor dat u flexibel bent omdat u gemakkelijk iets kunt vervangen op de piste. Op warme dagen kiest u bijvoorbeeld voor een dunnere tussenlaag. Het systeem wordt overigens voornamelijk toegepast op het bovenlichaam. Bij de benen volstaat meestal maximaal twee lagen; de eerste laag thermo ondergoed en een natuurlijk een leuke skibroek”.

06-12-2019 Wilt u tijdens uw komende wintersportvakantie off-piste gaan? Doe dit alleen als u heel veel ervaring heeft, ga nooit alleen, neem een gids mee en zorg voor een goede voorbereiding en uitrusting. Een lawinepapier en andere reddingsmiddelen zoals een schep mogen niet ontbreken. En, last but not least, laat je altijd eerst ter plekke kort voor vertrek goed informeren wat de situatie is. Zelf gebruik ik hiervoor de SnowSafe app op m’n telefoon. Dit is een handige app die iedere ochtend de meeste actuele informatie geeft over het lawinegevaar in de regio waar jij bent, en hoe groot het risico is. Ook zijn er in Nederland speciale (online) lawine cursussen te volgen.

18-11-2019 In de wintersporttip van begin oktober nam Geoffrey u mee naar de World Ski Awards die deze week plaats vinden in het Oostenrijkse Kitzbühel. “Dit evenement wordt niet geheel toevallig in Kitzbühel gehouden. Samen met Lech, waar de Koninklijke familie haar skivakantie viert, behoort dit binnen Oostenrijk tot de duurste skigebieden. Ook Zwiterse bestemmingen als Zermatt, St. Moritz en Verbier en het Franse Courchevel zijn erg duur. Er zijn echter ook voor de wintersporters met een kleine beurs voldoende locaties in de Alpen waar je voor heel weinig geld al een week op de piste kan staan. Er zijn grofweg twee type budgetbestemmingen: de grote, massale skigebieden die vaak in Frankrijk te vinden zijn en de kleine, onbekende skigebieden. In deze vaak authentieke skigebieden is het erg rustig op de piste. In Oostenrijk kan ik de gebieden Achensee en Grosseck Speiereck aanraden!”

22-10-2019 Hierboven is de naam Japan al gevallen. Geoffrey legt uit waarom een reis naar dit Aziatische land zeer de overweging waard is: “Je zou het misschien niet verwachten, maar met 305 skigebieden is Japan één van de grootste wintersportlanden ter wereld. Na Amerika, dat 428 gebieden kent, komt Japan op de tweede plaats. Oostenrijk completeert de top drie met 275 skigebieden. Vooral op het noordelijke eiland Hokkaido zijn de omstandigheden ideaal. Twintig meter sneeuw per seizoen is voor de Japanners niet eens een strenge winter! Over de sneeuwcondities hoeft u zich sowieso geen zorgen te maken. In tegenstelling tot de Alpenlanden ligt er in Japan vanaf december meters sneeuw. In combinatie met prachtige bergen, moderne liften en prima faciliteiten maakt dit van Hokkaido een topbestemming. Helaas ligt het wat verder weg van Nederland, maar het is natuurlijk ook prima te combineren met een rondreis door dit bijzondere land”.

02-10-2019 Geoffrey zijn eerste tip van het nieuwe seizoen gaat over het vroegboeken van wintersport. “Zelf heb ik mijn vakantie in maart 2020 naar Ischgl, met de fysiotherapeuten van LEEF!, afgelopen zomer al geboekt. Zeker bij populaire bestemmingen in drukkere vakantieweken is dit aan te raden, omdat op die manier voorkomen kan worden dat er kilometers buiten een wintersportdorp moet worden verbleven. Vooral als je met familie of met vrienden op pad gaat wil je er zeker van zijn dat je accommodatie aan alle gewenste eisen voldoet. Maar als er eenmaal geboekt is, is het natuurlijk altijd spannend of er wel geskied of gesnowboard kan worden wanneer je maanden later op de plek van bestemming aankomt. Als er op een bepaald aantal dagen voor vertrek ter plekke minder dan één derde van de skiliften draait, dan kan er bij sommige reisorganisatie worden omgeboekt naar een bestemming met meer geopende liften of kun je je geld terug krijgen. Check dit dus van tevoren bij de reisorganisatie!”

03-04-2019 Geoffrey geeft alvast een tip voor het boeken van een wintersportbestemming voor volgend jaar: “In het seizoen 2019-2020 wordt de voorjaarsvakantie waarschijnlijk drukker dan afgelopen jaar. Onze regio Noord-Nederland heeft 15 t/m 22 februari vakantie. Doordat de regio’s Parijs en Marseille tegelijkertijd vakantie hebben zal het die week vooral in Frankrijk druk worden. De week erna hebben ook veel landen en regio’s op hetzelfde moment vakantie, waaronder Midden- en Zuid-Nederland, België, Beieren en twee Franse regio’s. De druk op accommodaties zal in die weken waarschijnlijk groter zijn dan dit jaar: niet alleen in de populaire skigebieden, maar vanwege de schoolvakanties ook in de familieskigebieden. Wilt u gegarandeerd zijn van een plekje in uw favoriete skigebied? Dan is mijn tip om niet te lang te wachten met boeken!”

02-03-2019 Geoffrey vertelde in de vorige nieuwsbriefalles over lawinepiepers. Deze maand gaat hij opnieuw in op manieren om uw veiligheid op de piste te vergroten: “Naast mijn lawinepieper maak ik ook gebruik van een rug protector. Zeker voor freestylers, freeriders en snowboarders is het dragen van een rugprotector aan te raden. Belangrijk hierbij is dat deze de gehele wervelkolom tot het stuitje bedekt. Voor iedere skiër / snowboarder raad ik daarnaast een helm aan. Voor kinderen tot 15 jaar is deze in Oostenrijk zelfs verplicht.”

01-02-2019 Geoffrey’s wintersporttip over het recente lawinegevaar waar met name Oostenrijk en Zuid-Duitsland last van hadden. “Omdat ik veel off-piste ski, maakt de lawinepieper altijd onderdeel uit van mijn uitrusting. Dit is een apparaat dat ellipsvormige, elektromagnetische (niet hoorbare) radiogolven uitzendt en ontvangt. Een lawinepieper die is ingeschakeld op ‘ontvangen’ kan het signaal opvangen van een andere pieper die ingeschakeld is op ‘zenden’. Op deze manier kan de pieper die de bedolven persoon bij zich draagt opgespoord worden. Zelf heb ik de pieper gelukkig nog nooit nodig gehad, maar draag ik hem wél altijd bij me omdat de kans om een lawine te overleven door het apparaat namelijk een stuk groter wordt”. Voor vragen over de bijvoorbeeld de werking van de lawinepieper kunt u voor of na de les bij Geoffrey terecht.

27-12-2018 Geoffrey sluit het jaar af met een tip over skischoenen: “Een vaak gemaakte fout is dat skischoenen te groot worden gekocht. De voet probeert in dit geval letterlijk ‘krampachtig’ grip te krijgen in de skischoen. Het resultaat is kramp, pijn en soms zelfs blaren. Vaak wordt dan gedacht dat de schoenen te klein gekocht zijn, terwijl het tegengestelde waar is: de schoenen zijn juist te groot gekocht! Zelf laat ik altijd mijn skischoenen op maat maken. Het mooie is dat hiervoor diverse speciaalzaken in Nederland zijn.“

28-11-2018 Geoffrey: “Persoonlijk heb ik een voorkeur voor mijn eigen auto maar wanneer u op een duurzame manier wilt reizen kunt u beter de bus of trein nemen. Een ander voordeel hiervan is dat u zich niet druk hoeft te maken om winterbanden en sneeuwkettingen. Vanaf 2 december 2018 t/m 16 maart 2019 rijdt de Alpen Express: een speciale wintersporttrein die diverse Nederlandse stations verbindt met bestemmingen in Italië en Oostenrijk. De Ski Thalys brengt u rechtstreeks naar de Franse Alpen en NightJet is een nachtrein die dagelijks richting Zwitserland vertrekt. Naast de treinen rijden de Royal Class-bus en Flixbus voor lage tarieven naar de sneeuw!”.

31-10-2018 “Gaat u een midweek of lang weekend skiën? Denk dan eens aan het vliegtuig als vervoersmiddel. ’s Ochtends stapt u in het vliegtuig en ’s middags staat u al op de piste. Geen oneindige wegwerkzaamheden en de bijbehorende files op de Duitse Autobahn en geen dure tolwegen meer naar de Franse Alpen. De reisstress is een stuk minder en u komt heerlijk uitgerust aan op de plaats van bestemming. Let er wel op dat het skigebied dichtbij een luchthaven ligt zoals bijvoorbeeld Innsbruck en Salzburg in Oostenrijk en Chambéry en Genève in Frankrijk. Maak u er ook zeker van dat de transfer naar de accommodatie bij de prijs is inbegrepen.”

03-10-2018 “Het lijkt misschien wat vroeg maar het is nú een goed moment om uw wintersport te boeken. Zeker als u in een drukkere (vakantie)periode richting de sneeuw wilt. Momenteel zijn er nog voldoende accommodaties beschikbaar en daarnaast kunt u vaak mooie vroeg boek kortingen meepakken. Voor een familie kan dit oplopen tot honderden euro’s”!

01-09-2018 Geoffrey zijn eerste tip van het nieuwe seizoen gaat over wintersportgebieden die al vroeg open gaan. “Zelfs in de herfstperiode is het al mogelijk om de eerste bochten van het seizoen te maken, bijvoorbeeld op de gletsjers in de Alpen. Maar ook steeds meer niet-gletsjergebieden doen aan het zogenaamde “snowfarming”, een techniek waarbij sneeuw op de piste wordt hergebruikt. Voordat u naar de Alpen afreist is het verstandig om altijd de websites van de skigebieden te bekijken. Zo bent u er zeker van dat de, en zo ja welke, skiliften er open zijn. Vroeg in het seizoen blijft dit namelijk altijd de vraag!”

04-04-2018 Waar Geoffrey in de vorige nieuwsbrief zijn favoriete ‘voorpret’ apps prijs gaf vertelt hij deze maand zijn tip over de leukste app voor op de piste: “Op de piste maak ik met name gebruik van de Ski Tracker app. Met deze app kunnen skiërs en snowboarders bijvoorbeeld hun topsnelheden en afgelegde afstanden op de piste berekenen en zo alles uit hun wintersportvakantie te halen!”

02-03-2018 Deze maand geeft Geoffrey een tip over de leukste/beste ‘voorpret’ apps.
“Zelf maak ik gebruik van de Sneeuwhoogte app. Met deze app kun je informatie over sneeuwhoogtes vinden van alle pistes in Europese skigebieden. Daarnaast zijn hier onder andere de weers- en sneeuwverwachting en informatie over pistes en skiliften te raadplegen. Door gebruik te maken van live webcams kun je zelfs de skigebieden bekijken in de app, wat natuurlijk supergaaf is! Overigens is ook de Bergfex/Ski app hiervoor zeer geschikt.”

15-02-2018 Deze maand geeft Geoffrey een tip over winterbanden en dan specifiek welke regels in welke landen gelden. “In Duitsland moet u erop letten dat uw banden een symbool met een sneeuwvlokje en bergtop hebben, dat is verplicht vanaf januari 2018. In Oostenrijk zijn t/m 15 april winterbanden verplicht en moet de profieldiepte minimaal 4 millimeter zijn. In Frankrijk is dit 3,5 millimeter. In Zwitserland zijn winterbanden gek genoeg niet verplicht”. Klik hier voor een compleet overzicht van de regels die gelden in alle Europese landen. Zo weet u zeker dat u goed voorbereid op reis gaat!

01-01-2018 Geoffrey geeft een tip over verzekeringen: “Gaat u binnenkort op wintersportvakantie? Controleer voordat u weggaat goed uw polis, zodat u vooraf weet wat wel en niet wordt gedekt. Met zowel een zorgverzekering als reisverzekering is dit raadzaam om te doen. De zorgverzekering omdat medische kosten in het buitenland vaak worden vergoed tot de in Nederland geldende prijzen bij een ongeval. De kosten in bijvoorbeeld Oostenrijk en Zwitserland kunnen een stuk hoger uitpakken doordat u daar in een privékliniek terecht kan komen. Voor de reisverzekering is soms een speciale wintersportdekking nodig. En houdt u er – net als ik – van om off-piste te skiën of boarden? Controleer dan uw polis extra goed: off-piste is namelijk bijna nooit gedekt”.

08-12-2017 Persoonlijke favorieten van Geoffrey: Denk dan eens aan het skigebied van Serfaus – Fiss – Ladis. Dit skigebied is geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde skiër en boarder. Daarnaast is het uitermate geschikt voor kinderen. Er zijn veel kinderhotels, skipistes- en scholen speciaal voor kinderen, skishows en last but not least een rodelbaan. Bovendien is het een sneeuwzeker en groot gebied”. Natuurlijk kunt u ook voor of na de les even Geoffrey naar zijn uitgebreide kennis over de diverse skigebieden in Oostenrijk vragen!

28-10-2017 “Het is nu het ideale moment om te beginnen met het trainen voor de wintersportvakantie. Met indoorlessen, zoals door ons gegeven, traint u exact de spieren waarvan straks op de echte pistes veel wordt gevraagd. Door alvast te starten met trainen wordt de kans op blessures tijdens de wintersport aanzienlijk verkleind. Naast het trainen van de spieren in de lessen is het ook raadzaam om te beginnen met het doen van oefeningen in de sportschool of thuis. Eén van de belangrijkste en meeste eenvoudige oefeningen is de squat. Hierbij is het van groot belang dat de rug zo recht mogelijk blijft.”

06-10-2017 tip van Geoffrey. Zoals u misschien weet is Geoffrey ex-top skiër en is het bezit van het Staatlichen skilehrarendiploma. Dit is het hoogst aangeschreven diploma wereldwijd. Hij heeft door heel Europa ruime ski-ervaring en deelt met u graag zijn beste en leukste tips! Zijn eerste tip: “Boek uw wintersport op tijd. Veel touroperators geven behoorlijke vroeg boek korting weg aan mensen die vroeg boeken. Voor een familie kan dit oplopen tot honderden euro’s”. Klik hier voor een overzicht van de kortingen gesorteerd op touroperator”.